Tolvaj és orgazda is rács mögé került

Rendőrség
Két helyi férfit vett szabálysértési őrizetbe a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság, egyiküket kerékpárlopás, másikukat a kerékpár megvásárlása miatt.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság nyomozói 2014. december 1-jén 14 óra 10 perc körüli időben Hajdúhadház, Árpád utcába mentek, mivel arról kaptak bejelentést, hogy egy gyanús fiú női kerékpárt árult az utcában. A rendőrök igazoltatták a fiút, aki elmondta valóban eladott egy biciklit, amelyet aznap lopott, ezért őt elfogták, majd járőrautóval a helyi rendőrkapitányságra vitték. A fiatalkorú útközben észrevette azt a férfit, akinek a lopott kerékpárt eladta, ezért a nyomozók megálltak és igazoltatták a piros színű, női kerékpárral közlekedő 31 éves férfit, akit elfogtak. A helyi férfit a 15 éves fiúval együtt a helyi rendőrkapitányságra előállították.

A rendőrök a fiút tulajdon elleni szabálysértés – lopás –, míg a férfit tulajdon elleni szabálysértés – orgazdaság – elkövetése miatt meghallgatták és a tudomásukra jutott információk alapján megállapították, hogy a fiú Hajdúhadház, Béke utcában lévő bolt elől tulajdonította el a női kerékpárt, amelyet néhány ezer forintért a 31 éves férfi megvásárolt tőle.

A két helyi lakost a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság gyorsított bírósági eljárás lefolytatása érdekében szabálysértési őrizetbe vette.