Röszkei határátkelő torlódás

Újjáépítené a határátkelőt Röszkénél Lázár János

Európa Gazdaság Helyi hírek Ország Rendőrség

Lázár János építési és közlekedési miniszter konstruktívnak nevezte szerb kollégájával, Goran Vesic miniszterrel tartott keddi budapesti egyeztetését.

Lázár János a Facebook-oldalára feltöltött videóban beszélt a tárgyalásokról, amelyeken Goran Vesic szerb építési, közlekedési és infrastrukturális miniszter volt a partnere.

A magyar miniszter kijelentette: Magyarországnak stratégiai célja, hogy három nagy átlépési pontot újjáépítsen a magyar-szerb határon: Hercegszántónál, Kelebiánál, valamint Röszkénél.

Azt mondta, alaposan átbeszélték a szerb közúti közlekedési és vasúti projekteket is. A közúti közlekedésben az autópályák összekapcsolása a legfontosabb, a vasútnál pedig megépíteni a gyorsvasutat Budapest és Belgrád között, valamint összekötni Szegedet Szabadkával, Szabadkát pedig Bajával – emelte ki Lázár János.

Beszélnek majd a Duna hajózhatóságáról, a dunai áruszállítás lehetőségeiről. Magyarországnak és Szerbiának az áru- és személyforgalom bonyolításáért stratégiai szövetséget kell kötnie, és minden mesterséges akadályt le kell bontani, legyen az jogszabály vagy határ – jelentette ki Lázár János.